Feestelijke opening van het Jacques Morrensplein

Feestelijke opening van het Jacques Morrensplein

 

Ongeveer een jaar lang werd er gewerkt aan de aanleg van het Jacques Morrensplein, de ruimte tussen het gemeentehuis, ’t Blikveld en de bibliotheek. Het plein kreeg een betonverharding, plantvakken met streekeigen bomen en planten en zitbanken waar bezoekers elkaar kunnen ontmoeten en even tot rust kunnen komen. Het totale project kostte € 513.722,28 (incl. btw).

 

Schepen van openbare werken, Mieke Van den Brande, en schepen van openbaar groen, Barbara Maes, zetten op woensdag 7 juni letterlijk en figuurlijk de deur open naar het vernieuwde Jacques Morrensplein tijdens de feestelijke opening.

 

Eerbetoon aan oud-burgemeester Jacques Morrens

Het plein is vernoemd naar Jacques Morrens, burgemeester van Bonheiden tussen 1989 en 1997. Jacques Morrens was niet alleen politiek erg actief, als raadslid, burgemeester en medeoprichter van de politieke formatie Bonheiden-Rijmenam. Hij stond ook bekend als gerenommeerd notaris. Deze oud-burgemeester was daarnaast ook cultureel erg geëngageerd. Zo was hij o.a. de drijvende kracht achter de bouw van het Bonheidense cultuurcentrum ’t Blikveld.

 

Inhuldiging van beeldengroep “De Heidewerkers”

Tijdens deze opening werd ook een kunstwerk van Jan Kets onthuld, dat door hem geschonken werd aan het gemeentebestuur. Het kunstwerk “De Heidewerkers” is een ode aan de gewone mensen en verwijst naar de geschiedenis van onze landelijke gemeente. De beeldengroep symboliseert samenwerking en betrokkenheid. Het trio refereert volgens de kunstenaar naar de drie kernen van onze gemeente: Bonheiden, Rijmenam en de Putsesteenweg.

 

De plaatsing van de beelden op het Jacques Morrensplein werd gekozen door de bezoekers van de Kunstenaarsroute 2016. Het plein, een plaats van ontmoeting, dienstverlening en cultuurbeleving, is dan ook goed geschikt om mensen in contact te brengen met kunst.

 

De opening werd afgesloten met een feestelijke receptie met o.a. muziek, een drankje en een gratis ijsje voor iedereen.

 

 

Voor meer persinformatie:

Mieke Van den Brande - schepen van openbare werken en cultuur

mieke.vandenbrande@bonheiden.be - gsm 0491 16 41 43

 

Barbara Maes - schepen van openbaar groen

barbara.maes@bonheiden.be - gsm 0471 65 26 15