Berentrode kiest resoluut voor besparingen op energie waarbij een eerste stap is gezet naar klimaatneutraliteit in het kader van de burgemeestersconvenant

25 Januari 2016

Sporthal Berentrode (Bonheiden) kiest met LED-verlichting voor meer licht, minder energieverbruik en een vaste huurformule Met de vervanging van 308 TL-lampen door LED-lampen realiseert sporthal Berentrode in Bonheiden een aanzienlijke energiebesparing van meer dan 60% en een mooie stap richting klimaatneutraliteit. In het sportcomplex werden in totaal 308 TL-lampen vervangen door LED-lampen: 216 in de sporthal, 32 in de polyvalente zaal en 54 in de vechtsportzaal. Ook de lampen in de berging werden vervangen. LED-lampen gaan 3 tot 8 maal langer mee, zijn volledig recycleerbaar (bevatten geen kwik) en hebben bijgevolg een lage ecologische voetafdruk en zijn uitermate duurzaam. De energiebesparing bedraagt door de vervanging meer dan 60%.

Het bestuur van de vzw Berentrode koos voor een leasingformule waarbij maandelijks een vast bedrag wordt betaald voor een onderhoudscontract gedurende 5 jaar waarna de vzw eigenaar wordt.

Berentrode kiest resoluut voor besparingen op energie waarbij een eerste stap is gezet naar klimaatneutraliteit in het kader van de burgemeestersconvenant.