25 jan 2016

Berentrode kiest resoluut voor besparingen op energie waarbij een eerste stap is gezet naar klimaatneutraliteit in het kader van de burgemeestersconvenant

Sporthal Berentrode (Bonheiden) kiest met LED-verlichting voor meer licht, minder energieverbruik en een vaste huurformule Met de vervanging van 308 TL-lampen door LED-lampen realiseert sporthal Berentrode in Bonheiden een aanzienlijke energiebesparing van meer dan 60% en een mooie stap richting klimaatneutraliteit. In het sportcomplex werden in totaal 308 TL-lampen vervangen door LED-lampen: 216 in de sporthal, 32 in de polyvalente zaal en 54 in de vechtsportzaal. Ook de lampen in de berging werden vervangen. LED-lampen gaan 3 tot 8 maal langer mee, zijn volledig recycleerbaar (bevatten geen kwik) en hebben bijgevolg een lage ecologische voetafdruk en zijn uitermate duurzaam. De energiebesparing bedraagt door de vervanging meer dan 60%.

Het bestuur van de vzw Berentrode koos voor een leasingformule waarbij maandelijks een vast bedrag wordt betaald voor een onderhoudscontract gedurende 5 jaar waarna de vzw eigenaar wordt.

Berentrode kiest resoluut voor besparingen op energie waarbij een eerste stap is gezet naar klimaatneutraliteit in het kader van de burgemeestersconvenant.

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.