De laatste rit - actie behoud buslijn 3

17 Augustus 2012

De laatste rit van buslijn 3 van Mechelen naar het Imeldaziekenhuis in Bonheiden heeft Groen Bonheiden-Rijmenam dinsdag 14 augustus aangegrepen om nog eens flink te protesteren tegen de afschaffing ervan. Om 19u stonden we met ons campagneteam aan de halte van het Oud Gemeentehuis op post met spandoek, toeters en bellen. Om 19u32 precies reden we samen - spijtig genoeg - de laatste rit en escorteerden de bus met een fietscolonne tot aan het Imeldaziekenhuis.Kijk naar reportage over de actie op "You Tube":

http://www.youtube.com/watch?v=1Ng_GCkfDOA

 

Combineer lijnen 531 en 3

Het voorstel van GROEN  van begin mei heeft de nodige weerklank gekregen. GROEN trachtte toen De Lijn ervan te overtuigen de lijnen 531 en 3 te combineren. De Lijn vond het geen slecht idee maar het voorstel kreeg geen kans om budgettaire redenen en omwille van twijfels bij het groeipotentieel.

Minister Crevits ziet nochtans maar één mogelijkheid om de blijvende groei van het autoverkeer tegen te gaan: meer openbaar vervoer.

GROEN blijft dus hameren op de noodzaak van een sterk busaanbod in Bonheiden en Rijmenam. Na de afschaffing van lijn 531 in 2010, het verminderen van lijn 681 in april dit jaar is de afschaffing van lijn 3 vandaag de zoveelste klap in het gezicht van alle mensen die niet altijd en overal vanuit de logica van koning auto redeneren. Met bezoekers en personeel van Imelda en den Olm en meer en meer pendelaars naar stations Muizen en Mechelen zat lijn 3 de laatste tijd duidelijk in de lift.

Opvallend is dat de Lijn op haar website wel alternatieven aanbiedt voor lijn 3 tussen Mechelen en Sint-Katelijne-Waver voor de bediening van Kauwendaal en Elzenstraat. Tussen Bonheiden Imelda ?den Olm en Muizen blijven de nog recente  bushokjes en haltes voortaan ongebruikt.

GROEN gaat een brief sturen naar minister Crevits om de argumenten voor een sterke gecombineerde lijn 3 én lijn 531 nog eens in de verf te zetten. GROEN wil alle krachten bundelen om met een sterk busaanbod het dichtslibbende verkeer in Bonheiden en Rijmenam terug te dringen.

Met de manifestatie van 14 augustus 2012 wilde GROEN iedereen vragen te blijven ijveren voor sterk openbaar vervoer en zich te verzetten tegen ondoordachte besparingen.