Enkele trage wegen in Rijmenam krijgen naam.

24 September 2016

Enkele trage wegen in Rijmenam krijgen naam In het centrum van Rijmenam is al eeuwenlang een netwerk van buurt- en voetwegen aanwezig. Sommige van deze paden zijn door de jaren heen verdwenen of veranderd, andere worden nog steeds gebruikt door voetgangers of fietsers. Deze verbindingswegen voor traag verkeer vormen een onmisbaar deel van de authentieke dorpskern van Rijmenam. Daarom wil het gemeentebestuur deze wegen graag de aandacht geven die ze verdienen en werden ze opgenomen in het Ruimtelijk Uitvoeringsplan voor Rijmenam centrum dat voorlopig werd vastgesteld door de gemeenteraad. Drie van deze trage wegen worden nu al meer zichtbaar gemaakt door een naambordje.

 

Drie trage wegen en hun naam:

  • Het weggetje tussen de Amerstraat en de Brugstraat zal de Sint-Elooisgang worden genoemd. Door dit pad passeerden vroeger de ruiters wanneer ze ? op hun bedevaart ? driemaal rond de kapel van Sint-Elooi moesten rijden.
  • Het pad tussen de Hoogstraat en de Sint-Marcusweg zal de Geitenberg heten. In de volksmond wordt de Sint-Marcusweg immers "de Gatenberg" genoemd omdat daar in vroegere tijden mensen woonden die geen koeien konden houden en daarom geiten kweekten.
  • Het weggetje achter het oude gemeentehuis dat de verbinding vormt tussen Sint-Maartensberg en de Amerstraat zal "Het klein weggetje" heten. Deze oude kerkweg wordt nog dagelijks door heel wat mensen gebruikt.

?