Fiets sneller, gezonder en goedkoper dan auto

14 September 2012

Sterker, hoger en sneller mag dan de Olympische gedachte weergeven, je moet geen atleet zijn om een gelijkaardige prestatie te leveren op de fiets. Dat de klassieke tweewieler gezonder en goedkoper rijdt dan zijn vierwielige concurrent is geen

nieuws. Maar nu blijkt de fiets ook nog sneller te zijn.

Voor Groen Bonheiden-Rijmenam is de fiets het meest aangewezen vervoermiddel over korte afstand. Het is absoluut niet milieuvervuilend, verslindt geen peperdure benzine, neemt om te rijden en te stallen heel weinig plaats in en bezorgt de gebruiker ook nog gezonde lichaamsbeweging. En nu blijkt de fiets in heel wat gevallen ook nog een stuk sneller te zijn dan de auto. Makkelijk beweerd, natuurlijk.

Naar aanleiding van de Week van de Vervoering namen enkele leden en sympathisanten van Groen de proef op de som. Op een doordeweekse dag spraken drie personen af aan het kerkhof van Rijmenam aan de Weynesbaan. Pal op de plaats waar tot voor kort nog een bus stopte, maar waar men nu op de auto of de fiets aangewezen is wil men het station van Mechelen Nekkerspoel bereiken. Tijdens de volle ochtendspits reed één vrijwilliger met de auto langs de hoofdbanen, dus via de dorpskom van Bonheiden en Pasbrug. Eén fietser deed net hetzelfde parcours, een tweede fietser opteerde voor de rustige landwegen langs Harent en de Oude Baan. Ze vertrokken alle drie om 08u.02 richting Nekkerspoel Station.

Het zal misschien voor velen een verrassing zijn, maar beide fietsers waren heel wat sneller te plaatse dan de automobilist. De eerste fietser had zelfs bijna 10 minuten voorsprong.

Niet overtuigd? Bekijk de video!

http://www.youtube.com/watch?v=wbK973WkU-M&feature=youtu.be