Fluofeest in 't Blikveld

16 Mei 2018

Fluofeest in 't Blikveld

Fluofeest in 't Blikveld tijdens de verkiezing van fietsklas van het jaar 2018.

Op woensdagvoormiddag 16 mei kwamen de leerlingen van de scholen in Bonheiden en Rijmenam massaal naar 't Blikveld voor een groot feest.

Het amfitheater van 't Blikveld kleurde fluogeel door hun vestjes. Desondanks zijn we met Groen als coalitiepartner bijzonder trots op deze actie en verleenden we voluit onze constructieve medewerking. Deze actie onderschrijft ook letterlijk het recent goedgekeurde klimaatsbeleidsplan.

De kinderen werden eerst getrakteerd op een optreden van Jeuk waarbij ze helemaal uit de bol konden gaan. Daarna werden de "Fietsklassen van het jaar" uitgereikt door het gemeentebestuur. Alle scholen namen deel met volgende klassen als winnaars van de wisselbeker "Fietsklas" :

Sinds november 2016 werd er:
176.653 km gefietst
18.840 liter brandstof bespaard
34.497 kg CO2 bespaard
3.402.777 calorieën verbruikt


Instapklas: GEKKO (klas van juf Els)

1e kleuterklas: Sinte-Mariaschool

2e kleuterklas: GEKKO (klas C, juf Silke)

3e kleuterklas: GEKKO (klas A, juf Nel)

1e leerjaar: Sint-Mariaschool (klas A)

2e leerjaar: GeBo (klas A)

3e leerjaar: GeBo (klas B)

4e leerjaar: Sinte-Mariaschool (klas A)

5e leerjaar: GeBo (klas A)

6e leerjaar: GeBo (klas A)

De winnaars werden berekend door het aantal fietsritten in verhouding te brengen met het aantal leerlingen per klas. Zo maakten kleine en grote klassen evenveel kans om te winnen. De fietsritten werden gemonitord met het fietsregistratiesysteem dat Bonheiden al sinds november 2016 gebruikt. De fietsen van de kinderen zijn uitgerust met een RFID tag in het voorwiel. Aan de fietsenstalling in elke school hangt een scanner die de ritten en de aantal kilometers detecteert. Voor het systeem kwam ongeveer 12% van de kinderen regelmatig met de fiets naar school, nu neemt meer dan 60% regelmatig de fiets.