Groen Bonheiden-Rijmenam strijdvaardig na verkiezingszege

20 Oktober 2018

Groen Bonheiden-Rijmenam strijdvaardig na verkiezingszege

Groen strijdvaardig na verkiezingszege !

De partijafdeling van Groen Bonheiden – Rijmenam toont zich bijzonder tevreden over de verkiezingsuitslag van vorige zondag. Hoewel ze door een merkwaardige coalitiewissel het positieve beleid van de voorbije zes jaar niet kunnen voortzetten, onthouden ze vooral de ruime stemmenwinst en de extra zetel in de gemeenteraad.  Binnenkort willen ze dat met al hun kiezers vieren.

Met 17,2% van de stemmen, de sprong van drie naar vier zetels en met de 22-jarige Charlotte Pittevils als jongste gemeenteraadslid ooit, blikt Groen erg tevreden terug op de voorbije kiescampagne. ‘Wij zijn door de kiezer beloond voor een bestuursperiode waarin we bakens verzet hebben’ licht voorzitster Annick Van den Broeck toe. ‘Samen met N-VA en  CD&V zijn wij erin geslaagd belangrijke en soms gedurfde dossiers te realiseren. Het was voor het eerst dat wij deelnamen aan het beleid en zijn daarvoor zeker niet afgestraft, integendeel. Na de burgemeester haalde onze lijsttrekker Jan Fonderie het grootste aantal voorkeurstemmen van de drie coalitiepartijen’.

Groen vindt het dan ook verwonderlijk dat de huidige coalitie sneuvelde. ‘Wij hebben de voorbije maanden te kennen gegeven dat wij graag deze succesvolle coalitie hadden verder gezet’, verduidelijkt Van den Broeck. ‘Dat was gewoon een intentie die wij uitspraken, maar nooit hebben wij een voorakkoord getekend. Het is de kiezer die beslist op de dag van de verkiezingen. Na de verkiezingsuitslag zijn we echter nooit benaderd geweest door de partijen die de volgende meerderheid zullen vormen.’

Wij willen die kiezers dan ook niet zomaar bedanken door een affiche met ‘bedankt’ op onze verkiezingsborden te plakken, maar door hen binnenkort een stevig feestje aan te bieden.

Bij Groen geeft men tegelijk ook aan dat de reacties die de voorbije dagen te rapen vielen, het ergste doen vrezen. Het zou volgens hen meer dan betreurenswaardig zijn mocht het huidige positieve beleid niet worden verdergezet, of erger nog teruggedraaid.

Die spijtige situatie belet evenwel niet dat Groen in een hoekje zal zitten kniezen. ‘Wij zullen er alles aan doen om een oppositie te voeren waar elke inwoner van Bonheiden en Rijmenam baat bij heeft, maar de nieuwe beleidsploeg zal zich wel terdege moeten verantwoorden. Dat zijn wij aan onze 1.816 kiezers verschuldigd.'