Kleuters planten bos

19 November 2018

Kleuters planten bos

Op 22 november trokken de kleuters van de GEKKO hun laarzen aan om in Rijmenam een gemengd loofbos en een houtkant aan te planten.

De 44 kindjes van de 2de kleuterklas staken samen met een aantal leerkrachten 400 planten in de grond. Jong geleerd is immers oud gedaan. Bossen zitten vol leven en zijn onontbeerlijk voor het voortbestaan van allerlei plant- en diersoorten. Maar bomen produceren ook zuurstof, en vangen met hun kruinen schadelijke stoffen op zoals fijnstof. Bossen zorgen ook een verkoelend effect tijdens warme en droge periodes, en tijdens natte periodes zorgen ze er door water vast te houden voor dat er minder overstromingen voorkomen.
 
Door de bomen door kinderen te laten aanplanten, zegt Barbara Maes, schepen voor Openbaar groen, hopen we hen warm te maken om ook op latere leeftijd zorg te dragen voor onze bossen.
De minawerkers van de vzw Natuur- en Landschapszorg Sociale Werkplaats zullen vooraf het voorbereidende werk doen (terrein klepelen, plantgaten maken).
Wil je een kijkje waar het nieuwe bos komt nemen ? Kom dan naar de Molenlei in Rijmenam, tegenover huisnummer 56/58.
 
Ook de volwassen bevolking van Bonheiden heeft de voorbije maanden haar best gedaan om het bomenrijke karakter van onze gemeente te versterken. Tijdens de groepsaankoop van Bonheiden Boomt  werden er maar liefst 161 bomen en 158 haagpakketten aangekocht.
Bonheiden boomt....letterlijk dan.
Hopelijk kan Groen de volgende jaren het nieuwe bestuur aanzetten om dit vol te houden. We zullen alleszins deze bosgroene stem volop laten luiden.