Met Groen kunnen we echt iets doen!

04 April 2020

Met Groen kunnen we echt iets doen!

Met Groen kunnen we echt iets doen.

Hopelijk verkeert ieder van jullie in goede gezondheid. Lichamelijk en geestelijk. Jong, van middelbare leeftijd of senior. In Bonheiden of Rijmenam. In een kleine rijwoning, een appartement, een ruime gezinswoning, een kamer in een ziekenhuis of verzorgingstehuis. 
Wij willen als bestuur van Groen Bonheiden - Rijmenam van deze ongeziene en wereldwijde gezondheidscrisis gebruik maken om op te roepen tot solidariteit. Om er voor mekaar te zijn.

 

Denk maar aan onze verkiezingsslogan: Menselijker - Eerlijker - Gezonder. Geen beter moment om dit in de praktijk te brengen dan vandaag.

 

Dit is echt een uitgelezen ogenblik om je solidair te tonen. Solidair met kwetsbare bejaarden, met sociaal zwakkeren, met ouders die moeilijk kinderopvang vinden. Het kost echt niet veel moeite om voor iemand boodschappen te doen, om een extra maaltijd te koken, om een klein gebaar te stellen.

Ons gemeentebestuur zal en moet initiatieven nemen om dit op een breder maatschappelijk niveau te organiseren. Wij hopen dat iedereen daarbij  - net zoals Groen dat zal doen - de partijpolitieke verschillen achterwege zal laten.
Maar de enorme uitdaging waar we voor staan kan alleen lukken als we niet zozeer naar boven zien, maar wel naar opzij. Naar ons gezin, onze familie, onze vrienden, onze buren. Solidair zijn, dan is nu onze verdomde plicht!
Er zijn al verschillende initiatieven waar je je kan inschrijven als je wil helpen.

 

https://www.hulpvoorhelden.be/

- https://www.helpper.be/nl/corona/

 

Het bestuur bevraagt momenteel ook de burgers :

https://www.bonheiden.be/2820vraagt-hoe-helpen-we-elkaar-in-de-coronacrisis