Nieuw wandelpad van Natuupunt officiele opening 24 04 2016 14.00 uur

23 April 2016

Activiteit van Natuurpunt kern Bonheiden tijdens erfgoeddag Bonheiden zondag 24/04/2016   Door een aankoop en een grondenruil kon Natuurpunt in Bonheiden immers een nieuw wandelpad realiseren in het natuurgebied Mispeldonk. Het wegje dat vroeger in de volksmond ook 'het Ezelswegske' genoemd werd, is nu eigendom van Natuurpunt en werd terug toegankelijk gemaakt voor wandelaars.

Via dit wegje kom je in de Boeimeerstraat en zo kan je verder richting Mispeldonkhoeve wandelen. De 'lange Mispeldonkwandeling' die vroeger een groot stuk langs asfalt liep, wordt dus nu een echte natuurwandeling. Je wandelt langs een echt authentiek 'zand'pad, door graslanden, in de buurt van een bos, langs een vijvertje?Dit nieuwe wandelpad wordt officieel geopend tijdens de erfgoeddag op 24 april.

Het thema van de erfgoeddag is dit jaar 'Rituelen'. We starten dus om 14u met een openingsritueel door schepen van leefmilieu en natuur Barbara Maes in de buurt van de kruising tussen Koningin Astridlaan en Lange Veldstraat (begin van het pad). Schepen van cultuur Mieke van den Brande zal daar ook een bord met een gedicht over Mispeldonk onthullen. De voorzitter van onze afdeling Bert Delanoeije zal ook een kort woordje uitleg geven.

Daarna kunnen de mensen een wandelparcours volgen met onderweg verschillende infostandjes waar gidsen uitleg geven over 'rituelen' in de natuur. Vertrekken kan tot 15u. De standjes zijn bemand tot 17u. Er werden deze week 200 uitnodigingen gebust bij de buurtbewoners en we hopen dat er niettegenstaande het slechte weer dat voorspeld wordt toch nog een redelijke opkomst zal zijn.

Wij heten je van harte welkom op 24 april (14u kruising Koningin Astridlaan, Lange Veldstraat)

Met natuurvriendelijke groeten, Diane Appels