Paasbloemen in bloei op Jacques Morrensplein

10 April 2018

Paasbloemen in bloei op Jacques Morrensplein

Tijdens de paasvakantie ontstond een prachtige bloemenzee op het Jacques Morrensplein. In het najaar werden er maar liefst 28.600 bloembollen in de grond gestoken. De 4 verschillende soorten narcissen in verschillende kleuren staan nu in bloei.

Het planten gebeurde door de medewerkers van vzw Natuur- en Landschapszorg, een sociale werkplaats waar de gemeente reeds jaren een overeenkomst mee heeft om natuurgerichte taken op het openbaar domein uit te voeren. De mensen van Natuur- en Landschapszorg besteedden in totaal 94 werkuren aan het planten van alle knollen.
 
"Tussen de narcissen groeit ook nog klaver. Ook die zal de komende maanden in bloei komen te staan, wat veel nectar oplevert voor de bijen", dixit onze  schepen van openbaar groen Barbara Maes.
Als we volgend jaar een even mooi bloementapijt willen, zullen we het loof van de narcissen als ze uitgebloeid zijn nog even moeten laten afsterven vooraleer we ze afmaaien. De bollen nemen na de bloeiperiode immers voeding uit het bladgroen op, dat ze nodig hebben om het volgende jaar weer te kunnen groeien en bloeien.
Dit mooie bloementapijt is alvast één van de vele realisaties en veranderingen die er de voorbije jaren gebeurden in het openbaar groen. Het openbaar groen transformeerde tot een bij- en vlindervriendelijke groen.