30 Juni 2018

11.00u -
15.00u

Terrasmoment

Terrasmomentje , Stationsplein, 2820 Rijmenam

Groen schoot 16 juni haar kiescampagne op gang met een terrasmoment in Bonheiden. Zaterdag 30 juni maken we terras tegenover het Stationsplein in Rijmenam.

In Rijmenam zijn er bijzondere plekken. Nabij de Dijlebrug  zijn er mooie toekomstmogelijkheden. We lieten een ontwerper hierover mogelijke scenario's tekenen zodat aan deze plek een nieuwe invulling kan worden gegeven als de kansen zich voordoen. Ook aan de Dijle-oever zelf kan een nieuwe verblijfsplek ontstaan. Stel je voor dat je op de oever-trappen kan zitten met voor jou een uitzicht op het stromende water. Heel misschien kan je je voeten eens in het water steken of misschien valt er iets op het water te beleven ? Kunnen we een strand aan de Dijle maken ?

Ook voor de site Meurop gingen we in gesprek en keurde Groen mee een ambitienota goed voor deze site

Groen wil garant staan om tijdens de volgende legislatuur mee werk te maken van een gedragen ontwerp voor de Meurop-site. Een plek om te wonen en te verblijven...

Ook over het patrimonium in Rijmenam hebben we een mening. De Sint-Martinuszaal willen we renoveren. Het dossier geraakte niet meer rond tijdens de huidige legislatuur maar er gebeurde wel al noodzakelijk vooronderzoek. De pastorij kreeg letterlijk een nieuw kleedje, misschien kunnen we het pand uitbreiden met een mooie veranda aan de achterzijde waar kleinschalige activiteiten in een groen kader kunnen plaatsvinden? En Sint-Maartensberg moet dringend een volwaardig lokaal dienstcentrum worden met zorg op maat voor senioren en andere behoeftigen uit de buurt. Misschien kunnen we wel warme maaltijden aanbieden voor de basisschool ?

De rioleringswerken zullen Rijmenam een ander uitzicht geven : het wordt alvast veel groener met kwaliteitsvolle beplanting en bomen die de kans krijgen uit te groeien tot toekomstbomen waar vele generaties van kunnen genieten. 

Tot slot schreven we ook een ecologisch inrichtingsplan voor domein Sluyts, of beter gekend als het Kastanjebos. Het loop- en wandelpad is in uitvoering maar het plan beschrijft nog tal van andere leuke ideeën : wilgenhutten, een picnic-plek, natuurlijkere speelplekken, ....

Kom er even bijzitten en we vertellen je graag meer...of vertel ons wat jij denkt.