De ramp van Rijmenam

17 Juli 2018

De ramp van Rijmenam

De ramp van Rijmenam werd gered !

Het heeft schepen Jan Fonderie bloed, zweet en tranen gekost maar hij is er in geslaagd om voor de zomer van 2018 een nieuwe skateramp in te skaten in domein Sluyts - of het Kastanjebos - in Rijmenam.

Tijdens een skatecontest, hopelijk het begin van een nieuwe jaarlijkse traditie, op 12 mei konden beginnende en ervaren skaters uit onze gemeente de skateramp testen. Enkele skaters uit Rijmenam hielpen bovendien bij de organisatie en hadden ook via een t-shirtverkoop financieel bijgedragen.

"De vorige skateramp was opgebouwd uit een houten constructie die niet langer veilig was. Bovendien hebben we moeten vaststellen dat de oude skateramp er geplaatst was zonder vergunning", zegt Jan Fonderie.

De opmaak van het nieuwe RUP voor Rijmenam-centrum bood alvast een mooie kans om in het domein een skateramp te bouwen die stedenbouwkundig vergund kon worden. Er werd geopteerd voor een betonnen constructie die het geluid van het skaten minder laat weergalmen. De skaters konden input leveren over het ontwerp en samen met de firma Skape cvba uit Sint-Katelijne-Waver werd de nieuwe ramp gebouwd. Toch goed voor een investering van € 28.858,50 inclusief btw. Een behoorlijk bedrag maar de ramp moet absoluut nog zeer vele jaren kunnen meegaan en zo'n een betonnen constructie kan tegen een stoot !

De skaters hebben er een mooie plek bij gekregen en net op tijd want de skate-infrastructuur op het sportdomein Berentrode werd voorlopig afgebroken omdat ze op de plaats stond waar het nieuwe vrijetijdscentrum wordt gebouwd. Eénmaal dit nieuwe gebouw klaar is, hoopt Groen ook in die omgeving opnieuw een skateramp te plaatsen.